Cursussen en Workshops

Glas in lood werkruimte, 4 werktafels en een lichtbak voor brandschilderen

Alle cursussen en workshops worden van dinsdagavond t/m zaterdag ochtend gegeven in klein groepsverband (max 4-5 personen), dus alle ruimte voor persoonlijke aandacht.

Omdat er doorlopend cursussen zijn, kun je altijd instromen.

In overleg kies je voor lestijd in de ochtend-, middag-, of avond. 

Bij afwezigheid blijft de les gewoon staan en wordt dan niet berekend. Ook geldt dat je tussentijds van lesdag kunt wisselen – wel bij voldoende plek op die andere cursusdag.

Voor actuele lestijden zie Contact.

Een cursus les/workshop duurt 2 ½ uur.

Glas in lood

Aarde - Glas in Lood paneel voor raam met twee gebrandschilderde gezichten

 

In de beginnerscursus kun je kennis maken met de verwerkingswijze van vlak glas in lood en je eigen ontwerp leren uitvoeren.  Materiaal (gebruik), werkwijze, ontwerp(en) en uitvoeren komen aan de orde. De eerste les is een theorieles waarbij gereedschap en toepassing daarvan uit de doeken gedaan wordt en je tot slot nog praktische ervaring opdoet met het snijden van glas.

Ook het ontwerpen komt aan de orde.

Basiscursus glas in lood: 10 lessen €250,00 (incl. materiaal: floatglas + lood + tin op A3 formaat, koffie/thee; speciaal glas tegen meerprijs)

Losse les: €25

Vervolgcursus glas in lood: 10 lessen € 195,00.

Brandschilderen

Glas in lood met brandschildering in geel, rood en zwart tintenlauwtinten

 

De basistechnieken worden uitvoerig besproken en toegepast. Hoe breng je contour op, hoe de grisailles en hoe de emaillen? Laat je inspireren door kleur, vlak, diepte en lijnen!!

De methode zelf is tot op heden vrijwel onveranderd en zeer arbeidsintensief. Maar zowel in stijl als in toepassing zijn de mogelijkheden van brandschilderen eindeloos.

Basiscursus brandschilderen: 5 lessen € 150,00 incl. floatglas (A4 formaat), pigmenten en stookkosten (3x), koffie/thee.

Tekenen en Schilderen

Voorbeeld van intuitief tekenen - witte cirkels op paarse achtergrond

Intuïtief tekenen en schilderen gaat over het gevoelsmatig tot stand brengen van een werk, middels het beeldende proces, zonder resultaat gericht te zijn. Hierbij komt het authentieke onbewuste bovendrijven die in dit creatieve aspect leidt en de boventoon laat voeren.

Kortom: laat het Kind in jezelf de regie voeren! Iedere oefening wordt vooraf gegaan door een korte inleiding (bv een verhaal/muziek) zodat je meer bewust bent van je innerlijke zijn, dat vaak overruled wordt door externe factoren. 

Groepsworkshops voor 4-5 personen op aanvraag   €35 pp incl. koffie/thee.

Applicatie Workshop

Glas applicatie in rood, blauw, groen, geel, achthoek met zwarte stipjes

 

Een glas applicatie is een verlijming van glas op glas. Het glas dient echter eerst gesneden moeten worden alvorens op te kunnen brengen. Als drager een glasplaat van ca. 30×30 cm en het al dan niet contouren (tekening opbrengen). Naar eigen inzicht, kleurgebruik en snijtechniek ontstaan op deze manier verrassende effecten/werken. De techniek kan door jong en oud toegepast worden.

Glasapplicatie workshop: € 50,00 pp. incl. drager/floatglas/lijm 

incl. koffie/thee/cake

Minimaal 4 personen