Cursussen en Workshops

Glas in lood werkruimte, 4 werktafels en een lichtbak voor brandschilderen

 

 

Alle cursussen en workshops worden van dinsdagochtend t/m zondagmiddag gegeven in klein groepsverband of één op één, dus alle ruimte voor persoonlijke aandacht.

Omdat er doorlopend cursussen zijn, kun je altijd instromen.

In overleg kies je voor lestijd in de ochtend-, middag-, of avond. 

Voor actuele lestijden zie Contact.

Een cursus les/workshop duurt 2 ½ uur.

Glas in lood

Aarde - Glas in Lood paneel voor raam met twee gebrandschilderde gezichten

 

In de beginnerscursus kun je kennis maken met de verwerkingswijze van vlak glas in lood en je eigen ontwerp leren uitvoeren.  Materiaal (gebruik), werkwijze, ontwerp(en) en uitvoeren komen aan de orde. De eerste les is een theorieles waarbij gereedschap en toepassing daarvan uit de doeken gedaan wordt en je tot slot nog praktische ervaring opdoet met het snijden van glas.

Basiscursus glas in lood: 10 lessen €225,00 (incl. materiaal: floatglas + lood + tin op A3 formaat; speciaal glas tegen meerprijs)

Vervolgcursus glas in lood: 10 lessen € 185,00.

Brandschilderen

Glas in lood met brandschildering in geel, rood en zwart tintenlauwtinten

 

De basistechnieken worden uitvoerig besproken en toegepast. Hoe breng je contour op, hoe de grisailles en hoe de emaillen? Laat je inspireren door kleur, vlak, diepte en lijnen!!

De methode zelf is tot op heden vrijwel onveranderd en zeer arbeidsintensief. Maar zowel in stijl als in toepassing zijn de mogelijkheden van brandschilderen eindeloos.

Basiscursus brandschilderen: 5 lessen € 125,00 incl. floatglas (A4 formaat), pigmenten en stookkosten (3x).

Workshop Applicatie

Glas applicatie in rood, blauw, groen, geel, achthoek met zwarte stipjes

 

Een glas applicatie is een verlijming van glas op glas. Het glas dient echter eerst gesneden moeten worden alvorens op te kunnen brengen. Als drager een glasplaat van ca. 30×30 cm en het al dan niet contouren (tekening opbrengen). Naar eigen inzicht, kleurgebruik en snijtechniek ontstaan op deze manier verrassende effecten/werken. De techniek kan door jong en oud toegepast worden.

Glasapplicatie workshop: € 40,00 incl. drager/floatglas/lijm.