Nieuwe teken/schildercursus in Atelier27

Op 22 februari start een nieuwe cursus tekenen en schilderen. Na de eerste cursus acryl schilderen komt in deze cursus ook de teken- en aquareltechniek aan bod. Je maakt je kennis met verschillende technieken en gereedschappen. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan diverse beeldaspecten zoals kleurenleer, perspectief en compositie.

Maximale groepsgrootte is 8 deelnemers: ik wil de groep niet te groot maken, om persoonlijke aandacht en ontwikkeling van eigen stijl te kunnen garanderen.

De eerste lessen komt de tekenvaardigheid aan bod (stilleven). Daarna werk je vanuit je eigen ideeën, datgene wat je boeit of inspireert. Het is ook mogelijk om vanuit een aangeboden thema te werken.

De cursus start op dinsdag 22 februari en omvat 10 lessen van 2,5 uur van 19.00 uur tot 21.30 uur

Data: 22 februari, 8/15/22/29 maart, 5/12/26 april en 3/10 mei

Er is ook een uitlooples gepland op dinsdag 17 mei.

Kosten en materialen:

De prijs voor de cursus van 10 lessen van 2,5 uur is €150.

De benodigde materialen zoals verf, penselen en eventueel doek, neem je zelf mee. Basismaterialen zoals papier, potloden en houtkool zijn op het atelier aanwezig. Er zijn ook enkele oefensets aquarelverf.

Adres: Atelier 27      Driessenstraat 27, 6015AD Neeritter      info@atelier27.nl

Heb je vragen of wil je meer informatie:

Ed Meijer, tel. 06-41219582 of mail me op efmeijer@kpnmail.nl

Ed Meijer - Schilder

Na zijn opleiding aan de kunstacademie te Tilburg was Ed tot aan zijn pensioen werkzaam als docent kunstvakken. Daarnaast schilderde en tekende hij, maakte hij bronzen beelden en bijzondere assemblages, waaronder “cabinets of curiosities”, een soort van kleine wonderkamertjes in kijkdoosformaat.

Na tijden abstract te hebben gewerkt is zijn werk nu weer figuratief.

Pas een jaar geleden is hij in Neeritter komen wonen waar hij zich als Valkenburger erg welkom voelt en met groot plezier woont.