EXPO Atelier27

Ruimte voor Lokale Kunstenaars

Atelier27 is een heel geschikte locatie om hier je werk tentoon te stellen.

In de 4 ruime en lichte ruimten die het gebouw telt, met ingangshalletje, kunnen alle werken goed uitgestald worden. De werken kunnen max. 8 weken blijven hangen/staan, er wordt reclame gemaakt d.m.v. diverse media (flyers, posters, publicatie op website en nieuwsbrief alsmede lokale media), de openingstijden worden uitgebreid en achtergrond informatie gegeven die kijkers een glimp achter de schermen biedt.

Ook is het mogelijk meerdere disciplines die elkaar aanvullen te samen te laten exposeren om zodoende tot een afwisselendere expositie te komen. Vraag gerust om meer info, mocht je dit aanspreken!

Een collectie van tekeningen van de tekenverenigingen die gebruik maken van de faciliteiten van Atelier27

Tekenverenigingen

KOM EEN KIJKJE NEMEN!

Atelier27 biedt onderdak aan drie schilder-en tekenverenigingen die wekelijks bij elkaar komen, veelal in de avonduren van 19:00-22:00 uur. Dit zijn de portrettisten ”De Koppenclub” en de schilders ”Het Schildersverdriet”;  binnenkort aangevuld door een  schilder- en tekenlesgroep van Ed Meijer.

Je bent vrij om dan een kijkje te komen nemen en/of zelf aan de slag te gaan. Je kunt altijd instromen in de autonome groepen of informeren naar de teken/schildercursussen die er gegeven worden.

Voorbeeld van intuitief tekenen - witte cirkels op paarse achtergrond

Intuitief Tekenen en Schilderen

Groepsworkshops voor 4-5 personen op aanvraag

Intuïtief tekenen en schilderen gaat over het gevoelsmatig tot stand brengen van een werk, middels het beeldende proces, zonder resultaat gericht te zijn. Hierbij komt het authentieke onbewuste bovendrijven die in dit creatieve aspect leidt en de boventoon laat voeren.

Kortom: laat het Kind in jezelf de regie voeren! Iedere oefening wordt vooraf gegaan door een korte inleiding (bv een verhaal/muziek) zodat je meer bewust bent van je innerlijke stemmetje, dat vaak overruled wordt door externe factoren. 

Zilver met emaille Kolibrie hanger van CatsCreations-sieraden

CatsCreations-Sieraden

In het Atelier is een doorlopende expositie van de sieraden van CatsCreations-sieraden tentoongesteld.

f7

Ed Meijer - Schilder en Kunstenaar

In het Atelier zijn momenteel diverse schilderijen en werkstukken van Ed Meijer te bezichtigen.

Evenementen

Ook zijn wij ten zeerste betrokken bij de culturele- en kunstzinnige activiteiten van het dorp zelf, zoals de jaarlijks terugkomende Kunst- en Cultuur Week Neeritter die begin mei valt; Atelier 27 heeft de eer dit jaarlijkse evenement dat door het dorp zelf georganiseerd wordt (M.Bongers) te continueren. We hopen op een goed 2022, waarbij alles weer ‘uit de kast kan worden gehaald”.

Het Kunst en Cultuur Leudal (KCL) weekend, dat dit jaar op 5 september in het teken staat van het ‘kunstfietsen’ in Haler, Ell, Neeritter, Ittervoort en Hunsel, wordt al volop voorbereidt. Beide locaties, zowel het Ku-Bez Atelier in Haler (tuinexpo) als Atelier 27 in Neeritter, worden gebruikt als expo + info basis.

De Open Monumenten Dagen die in een weekend in september vallen en waarbij het Atelier 27als startpunt fungeert en de routebeschrijving verkrijgbaar is, opent de deuren al vroeg in dat weekend. Leuke wandelingen met vertellingen over vanouds en nieuw(s), een goed begin van een warm onthaal.

Tot slot staat genoteerd de jaarlijkse kerstmarkt ”Sfeervol Itter” die in november valt en waarbij alle ondernemers van Neeritter betrokken zijn en hun deuren open houden om u te mogen begroeten en u kennis te laten maken met hun aandeel op de route. Leuke spelletjes, prijzen, korting coupons, kleine versnapering op iedere locatie zijn inbegrepen. We heten u welkom!