NIEUWSBRIEF ATELIER 27 NEERITTER

NIEUWSBRIEF ATELIER 27 NEERITTER

feb 6, 2019 | Nieuwsbrief

Na een succesvolle Opening en Nieuwjaarsborrel als inwijding, dit keer weer een boeiende EXPO en anders interessants.

Fotograaf Hans Nohlmanns legt op eigen wijze het stille heengaan van de gemeenschap paters en broeders vast die noodgedwongen uit hun kloostergebouw moesten vertrekken. Deze unieke documentaire is tot stand gekomen tijdens het laatste jaar van hun verblijf. “Fading away”, een beeldend verslag dat trefzeker in zw/wit is vast gelegd. 
Paul van Eijk toont als beeldend kunstenaar zijn bijzondere creaties in glasobjecten. Deze gaan een symbiose aan met ander divers materiaal zoals: steen, hout, keramiek. Op een speelse wijze word je verleid door kleur, transparantie, vorm, textuur. Laat je verwonderen! 
De expo loopt nog tot en met zondag 10-3. 
Openingstijden: woe 10-13, don 13-16, zat + zon 10-16 uur.

Zondag 17-2 zal spreekster Annelies Smeets-de Groot haar zicht vertolken over “De Muze en de Meester’. Deze boeiende vertelster verhaalt over de interactie tussen het (naakt)model en de kunstenaar. Zowel in de 1:1 setting als poseren voor de groep. Het ‘model-zitten’ is een vak apart…

Ze gaat daarnaast ook een dialoog aan met het luisterende publiek. Het geheel zal visueel getoont worden in een boeiende collage die tot stand kwam door werken van de portrettekenaars van de “Koppenclub” die gehuisvest zijn in het Atelier 27, waarbij J.P. Joosten gezorgd heeft voor de visuele fotoserie. Tijdstip 15 uur.

GLASATELIER
Natuurlijk blijven de werkzaamheden in het glasatelier van Babs Schaper gestadig doorgaan. Dé plek voor glasworkshops, cursussen, brandschilderen, ontwerp en realisatie glas in lood. Info: www.atelier27.nl.
10 Lessen glazenieren om dan eindelijk je eigen gemaakte glas-in-lood ontwerp uit te voeren en trots te zijn op het eindresultaat…! Maar voordat het zover is eerst: ontwerp maken, materiaalkennis, snijden, sjablonen, brandschilderen, kitten, solderen, zetten etc. Een scala aan begrippen die gaandeweg de revue passeren en je onder de knie zult krijgen. Instroom altijd mogelijk.

“Heerlijke plek om te werken, veel licht en ruimte en aandacht” Karin Strijbos Tungelroy.

VOORAANKONDIGING
Op zondag 17-3 zal TvLeudal dat gepresenteerd wordt door Els Bruijnen in haar Literaire Galerie drie nieuwe gasten voorstellen. De schrijvers Niek Bremen en Jacques Smeets en beeldend kunstenaar Marianne Bongers. Van de eerste is net een nieuw boek uitgebracht dat tijdens het gesprek belicht wordt. Jacques Smeets zal vanuit een heel andere hoek en scherpe kijk als voormalig rechercheur, de zaak toelichten. Schilderijen en porselein te bewonderen in de lopende expo, met een korte toelichting door de kunstenaar zelf. Tijdstip 14-16 uur

Atelier 27 Ku-Bez atelier | Lochterstraat 3 | 6012 RD Haler 
Atelier 27 |  Driessensstr 27 | 6015 AD ‘Itter

www.atelier27.nl   info@ku-bez.nl | Telefoonnummer: 0495-552720