mei 8, 2019 | Nieuwsbrief

Beste Lezers,

Weer boordevol nieuws, passie en talenten in deze mei-juni editie! Atelier 27 is aan zet op de nieuwe locatie Driessensstraat 27 in Neeritter! Het Ku-Bez atelier blijft in Haler de yoga flow + meditaties geven. Lees verder…..

EXPO 4-5 t/m 9-6
Lisette Smits staat deze keer in the picture met haar geweldige sieraden die een macro kosmos op micro niveau zijn! Ze bedient zich van de volgende technieken die ze tot in de puntjes beheerst: edelsmeden, emailleren, graveren en glas fusen. Waarbij de laatste techniek veelal geschilderd als dichroic glas sieraad vervaardigd wordt. Ze zal tevens een demo geven op zaterdag en zondag 4 + 5 mei tijdens de Cultuurweek Neeritter van 10.30-18.00 uur in het Atelier 27.

Ben de Bruyn leeft en werkt sinds kort in Neeritter en voordien was hij werkzaam als filmmaker en fotograaf in Kenia. Zijn schilderijen zijn pretentieus en groots. Zijn voorliefde voor dieren komt daarin goed tot uiting. In sprankelende toets spettert zijn werk van het doek!!

CULTUURWEEK NEERITTER 1 t/m 5 mei
Tijdens het weekend van 4 + 5 mei komen nog 3 bijzondere gasten aan bod in het Atelier 27.
Angèle Peeters laat haar kunst en kunde zien als keramiste. Haar beeldige bonsai schalen en raku gestookte werken inspireren eenieder die geïnteresseerd is in dit vak!
Frans Custers smeed en last zijn beelden uit ijzer. Niet alleen is hij beroepsmatig een vakman, ook zijn kunstzinnige werken mogen er wezen! Hij zal enkele buitenbeelden exposeren.
Ans van den Ende is op zondag vanaf 11.00 uur te beluisteren. Ze brengt haar bijzondere levensverhaal als zijnde blind-doof. Deze grand dame doet een boekje open over: acceptatie, waardering, beperking en mogelijkheden!

Voorts zullen tevens werken te bezichtigen zijn die door de twee schilder- en tekengroepen het ‘Schildersverdriet’ en de ‘Koppenclub’ gemaakt zijn.
Vaste expositie van glas door Babs Schaper.

NIEUW NIEUW NIEUW!!! BOEKEN RUIL KAST!!!
Als cultureel- en kunstzinnige instelling heeft het Atelier 27 tevens een maatschappelijke functie. Het idee is daarom ontstaan om er een boeken ruil kast te herbergen met tijdschriften. De sponsor, Marijke Giesberts-Verlaek voorziet deze van toppers uit de hedendaagse literatuur! De boeken zijn verkrijgbaar tijdens de openingstijden: woe/don/zat/zon van 10-16 uur. Laat het circuleren, dan hebben we er allemaal iets aan!

LANDELIJK ATELIER WEEKEND 22 + 23 JUNI
Atelier 27 doet mee aan de zomer editie van het landelijke atelier weekend. Mevr. Beppie Wong zal haar geschilderde portretten in olieverf en/of acrylverf tentoonstellen. Ze is tevens verbonden aan de portrettekenaars geheten de ‘Koppenclub’ die wekelijks naar model tekenen/schilderen in het Atelier 27. Tevens zal Babs Schaper haar glas in lood, glas applicaties en ge(brand)schildert werk tonen. De expo is te bezichtigen in het weekend van 22+23 juni van 10-17 uur

YOGA ACTIE KU-BEZ ATELIER
In de yogastudio in Haler kun je in de maanden mei-juni-juli deelnemen aan de meditatieve- of flow yoga lessen die er gegeven worden op maandag 19.30-21.45 of woensdag 19.45-21.00 uur voor € 99,00 ipv € 126,00. Deze introductieprijs voor niet-leden is enkel geldig voor max. 14 lesuren. Aanmelden kan via onderstaand (email)adres of telefoonnummer.

“Heerlijke plek om te werken, veel licht en ruimte en aandacht” Karin Strijbos Tungelroy.

Ku-Bez atelier | Lochterstraat 3 | 6012 RD Haler 
Atelier 27 |  Driessensstr 27 | 6015 AD ‘Itter

www.atelier27.nl   info@ku-bez.nl | Telefoonnummer: 0495-552720