augustus 27, 2019 | Nieuwsbrief

Beste Lezer,
Een nieuw seizoen breekt weer aan en wij zijn er klaar voor! Onderstaande interessante items geven u stof tot nadenken en vuur om in actie te komen. Hoop je binnenkort te mogen ontvangen voor wat betreft kunst en cultuur  in ons Atelier 27 in Neeritter of tijdens de kalme bezinningsuurtjes in het Ku-Bez Atelier in Haler. Lees vooral verder…..

START CURSUSSEN GLASATELIER
Vanaf week 37 beginnen de glas in lood cursussen van 10 weken weer en de brandschilder cursus van 5 weken. Na 10 weken kun je zelfstandig aan de slag met je eigen ontwerp, in- of outside het atelier…. Alles wordt in deze ‘spoed’ cursus uit de doeken gedaan om je eigen paneel te kunnen realiseren. Lestijden: donderdag 19.00-21.30, vrijdag 13.00-15.30 en zaterdag 9.30-12.00 uur.
Kosten € 185,00 incl. glas (A3 formaat ontwerp).
Brandschilderen € 125,00 incl. glas, pigmenten + 3 stookbeurten.

GROEPSWORKSHOP GLASAPPLICATIE
Volop bedrijvigheid tijdens de applicatie workshop die aan groepen gegeven worden. Teambuilding, vriendenclub, familiereünie, verjaardag, kennissenkring. Leuk uitje met verrassende resultaten. In samenwerking met ’t Pastorieke (overkant) nog een hapje toe. Op de website www.atelier27.nl, info en leuke voorbeelden die door jong en oud kunnen worden gemaakt. Unieke exemplaren als eyecatcher!

SCHILDEREN EN TEKENEN
In week 36 starten de twee schilder- en tekenverenigingen weer hun bezigheden en wel op de dinsdag door de portrettisten van ‘de Koppenclub’ van 19.00-22.00 uur. Daarbij wordt naar model gewerkt die de hele avond poseert. Aanmeldingen om model te zitten zijn van harte welkom!
De andere groep komt bijeen op de donderdagavond van 19.30-22.30 en zijn als ‘Itterse schilders bekend. Zij laten zich inspireren door zelf meegebrachte foto’s, onderwerpen, opdrachten en inzichten. Op beide dagen/tijdstippen is het Atelier vrij toegankelijk om een kijkje te komen nemen, info in te winnen en/of mee te doen. Van harte welkom!

OPEN MONUMENTENDAG 14 + 15 SEPT. NEERITTER
Startlocatie op de route is Atelier 27, op beide dagen geopend van 10-17 uur. Hierbij krijgt u een routebeschrijving aangereikt van de 29 monumentale locaties die op 3 verschillende wandelroutes worden bezocht en toegelicht dmv verhalen, verteld door een begeleidende gids.  Een speciaal programma is voor u samengesteld door het bezichtigen van bijzondere locaties en vertellen van historische verhalen over het dorp en zijn omgeving op de wandeling zélf (o.a. over Bokkerijders). Maar u kunt ook tijdens de middaguren terecht voor bijzondere wetenswaardigheden verteld door mevr. M. Crantzen, in Atelier 27, en al zittend een luisterend oor bieden en genieten. Reserveringen en aanmelding wandelroute (!) kunt u mailen naar ALJRUTTEN@gmail.com.  Voor verdere info:  https://www.leudal.nl/open-monumentendag

KU-BEZ ATELIER IN HALER

Start week 36 weer met haar wekelijkse (meditatieve) yoga lessen op de maandag van 19.30-20.45 uur en de yoga (flow) op de woensdag van 19.45-21.00 uur. Een pittigere variant die van de ene houding in de andere vloeit. Geen ervaring nodig, de instructies worden duidelijk overgebracht. Eerste proefles gratis! Het Ku-Bez Atelier (Kunst en Bezinning) is de voorloper van Atelier 27 Neeritter en reeds 18 jaar gevestigd op een bijzondere locatie met prachtige yogastudio. Helemaal tot jeZe(N)lf komen, dat kán.
Kosten per maand € 36,00.

Aerial yogalessen worden enkel als workshop voor groepen aangeboden. Hierbij maakt men gebruik van yoga hangdoeken die aan balken zijn bevestigd waardoor men de zwaartekracht trotseert en makkelijker in bepaalde houdingen kan komen. Leuke speelse variant op het gangbare yoga aanbod. Enkel op afspraak.
Kosten p.p. 12,50 (95 min.). 

Ku-Bez atelier | Lochterstraat 3 | 6012 RD Haler 
Atelier 27 |  Driessensstr 27 | 6015 AD ‘Itter

www.atelier27.nl   info@ku-bez.nl | Telefoonnummer: 0495-552720