Nieuwsbrief September 2019

Beste Lezer,
Een nieuw seizoen breekt weer aan en wij zijn er klaar voor! Onderstaande interessante items geven u stof tot nadenken en vuur om in actie te komen. Hoop je binnenkort te mogen ontvangen voor wat betreft kunst en cultuur  in ons Atelier 27 in Neeritter of tijdens de kalme bezinningsuurtjes in het Ku-Bez Atelier in Haler. Lees vooral verder…..

 

START CURSUSSEN GLASATELIER
Vanaf week 37 beginnen de glas in lood cursussen van 10 weken weer en de brandschilder cursus van 5 weken. Na 10 weken kun je zelfstandig aan de slag met je eigen ontwerp, in- of outside het atelier…. Alles wordt in deze ‘spoed’ cursus uit de doeken gedaan om je eigen paneel te kunnen realiseren. Lestijden: donderdag 19.00-21.30, vrijdag 13.00-15.30 en zaterdag 9.30-12.00 uur.
Kosten € 185,00 incl. glas (A3 formaat ontwerp).
Brandschilderen € 125,00 incl. glas, pigmenten + 3 stookbeurten.

 

GROEPSWORKSHOP GLASAPPLICATIE
Volop bedrijvigheid tijdens de applicatie workshop die aan groepen gegeven worden. Teambuilding, vriendenclub, familiereünie, verjaardag, kennissenkring. Leuk uitje met verrassende resultaten. In samenwerking met ’t Pastorieke (overkant) nog een hapje toe. Op de website www.atelier27.nl, info en leuke voorbeelden die door jong en oud kunnen worden gemaakt. Unieke exemplaren als eyecatcher!

 

SCHILDEREN EN TEKENEN
In week 36 starten de twee schilder- en tekenverenigingen weer hun bezigheden en wel op de dinsdag door de portrettisten van ‘de Koppenclub’ van 19.00-22.00 uur. Daarbij wordt naar model gewerkt die de hele avond poseert. Aanmeldingen om model te zitten zijn van harte welkom!
De andere groep komt bijeen op de donderdagavond van 19.30-22.30 en zijn als ‘Itterse schilders bekend. Zij laten zich inspireren door zelf meegebrachte foto’s, onderwerpen, opdrachten en inzichten. Op beide dagen/tijdstippen is het Atelier vrij toegankelijk om een kijkje te komen nemen, info in te winnen en/of mee te doen. Van harte welkom!

Overzicht van alle ruimtes van Atelier 27, ruimte voor lezingen en verenigingen, koffiekamer, exporuimte en werkruimte

OPEN MONUMENTENDAG 14 + 15 SEPT. NEERITTER
Startlocatie op de route is Atelier 27, op beide dagen geopend van 10-17 uur. Hierbij krijgt u een routebeschrijving aangereikt van de 29 monumentale locaties die op 3 verschillende wandelroutes worden bezocht en toegelicht dmv verhalen, verteld door een begeleidende gids.  Een speciaal programma is voor u samengesteld door het bezichtigen van bijzondere locaties en vertellen van historische verhalen over het dorp en zijn omgeving op de wandeling zélf (o.a. over Bokkerijders). Maar u kunt ook tijdens de middaguren terecht voor bijzondere wetenswaardigheden verteld door mevr. M. Crantzen, in Atelier 27, en al zittend een luisterend oor bieden en genieten. Reserveringen en aanmelding wandelroute (!) kunt u mailen naar ALJRUTTEN@gmail.com.  Voor verdere info:  https://www.leudal.nl/open-monumentendag

KU-BEZ ATELIER IN HALER

Start week 36 weer met haar wekelijkse (meditatieve) yoga lessen op de maandag van 19.30-20.45 uur en de yoga (flow) op de woensdag van 19.45-21.00 uur. Een pittigere variant die van de ene houding in de andere vloeit. Geen ervaring nodig, de instructies worden duidelijk overgebracht. Eerste proefles gratis! Het Ku-Bez Atelier (Kunst en Bezinning) is de voorloper van Atelier 27 Neeritter en reeds 18 jaar gevestigd op een bijzondere locatie met prachtige yogastudio. Helemaal tot jeZe(N)lf komen, dat kán.
Kosten per maand € 36,00.

Aerial yogalessen worden enkel als workshop voor groepen aangeboden. Hierbij maakt men gebruik van yoga hangdoeken die aan balken zijn bevestigd waardoor men de zwaartekracht trotseert en makkelijker in bepaalde houdingen kan komen. Leuke speelse variant op het gangbare yoga aanbod. Enkel op afspraak.
Kosten p.p. 12,50 (95 min.). 

 

Ku-Bez atelier | Lochterstraat 3 | 6012 RD Haler 
Atelier 27 |  Driessensstr 27 | 6015 AD ‘Itter

www.atelier27.nl   info@ku-bez.nl | Telefoonnummer: 0495-552720

 

Nieuwsbrief Mei 2019

Beste Lezers,

Weer boordevol nieuws, passie en talenten in deze mei-juni editie! Atelier 27 is aan zet op de nieuwe locatie Driessensstraat 27 in Neeritter! Het Ku-Bez atelier blijft in Haler de yoga flow + meditaties geven. Lees verder…..

 

EXPO 4-5 t/m 9-6
Lisette Smits staat deze keer in the picture met haar geweldige sieraden die een macro kosmos op micro niveau zijn! Ze bedient zich van de volgende technieken die ze tot in de puntjes beheerst: edelsmeden, emailleren, graveren en glas fusen. Waarbij de laatste techniek veelal geschilderd als dichroic glas sieraad vervaardigd wordt. Ze zal tevens een demo geven op zaterdag en zondag 4 + 5 mei tijdens de Cultuurweek Neeritter van 10.30-18.00 uur in het Atelier 27.

Ben de Bruyn leeft en werkt sinds kort in Neeritter en voordien was hij werkzaam als filmmaker en fotograaf in Kenia. Zijn schilderijen zijn pretentieus en groots. Zijn voorliefde voor dieren komt daarin goed tot uiting. In sprankelende toets spettert zijn werk van het doek!!

CULTUURWEEK NEERITTER 1 t/m 5 mei
Tijdens het weekend van 4 + 5 mei komen nog 3 bijzondere gasten aan bod in het Atelier 27.
Angèle Peeters laat haar kunst en kunde zien als keramiste. Haar beeldige bonsai schalen en raku gestookte werken inspireren eenieder die geïnteresseerd is in dit vak!
Frans Custers smeed en last zijn beelden uit ijzer. Niet alleen is hij beroepsmatig een vakman, ook zijn kunstzinnige werken mogen er wezen! Hij zal enkele buitenbeelden exposeren.
Ans van den Ende is op zondag vanaf 11.00 uur te beluisteren. Ze brengt haar bijzondere levensverhaal als zijnde blind-doof. Deze grand dame doet een boekje open over: acceptatie, waardering, beperking en mogelijkheden!

Voorts zullen tevens werken te bezichtigen zijn die door de twee schilder- en tekengroepen het ‘Schildersverdriet’ en de ‘Koppenclub’ gemaakt zijn.
Vaste expositie van glas door Babs Schaper.

NIEUW NIEUW NIEUW!!! BOEKEN RUIL KAST!!!
Als cultureel- en kunstzinnige instelling heeft het Atelier 27 tevens een maatschappelijke functie. Het idee is daarom ontstaan om er een boeken ruil kast te herbergen met tijdschriften. De sponsor, Marijke Giesberts-Verlaek voorziet deze van toppers uit de hedendaagse literatuur! De boeken zijn verkrijgbaar tijdens de openingstijden: woe/don/zat/zon van 10-16 uur. Laat het circuleren, dan hebben we er allemaal iets aan!

 

LANDELIJK ATELIER WEEKEND 22 + 23 JUNI
Atelier 27 doet mee aan de zomer editie van het landelijke atelier weekend. Mevr. Beppie Wong zal haar geschilderde portretten in olieverf en/of acrylverf tentoonstellen. Ze is tevens verbonden aan de portrettekenaars geheten de ‘Koppenclub’ die wekelijks naar model tekenen/schilderen in het Atelier 27. Tevens zal Babs Schaper haar glas in lood, glas applicaties en ge(brand)schildert werk tonen. De expo is te bezichtigen in het weekend van 22+23 juni van 10-17 uur

 

YOGA ACTIE KU-BEZ ATELIER
In de yogastudio in Haler kun je in de maanden mei-juni-juli deelnemen aan de meditatieve- of flow yoga lessen die er gegeven worden op maandag 19.30-21.45 of woensdag 19.45-21.00 uur voor € 99,00 ipv € 126,00. Deze introductieprijs voor niet-leden is enkel geldig voor max. 14 lesuren. Aanmelden kan via onderstaand (email)adres of telefoonnummer.

“Heerlijke plek om te werken, veel licht en ruimte en aandacht” Karin Strijbos Tungelroy.

 

Ku-Bez atelier | Lochterstraat 3 | 6012 RD Haler 
Atelier 27 |  Driessensstr 27 | 6015 AD ‘Itter

www.atelier27.nl   info@ku-bez.nl | Telefoonnummer: 0495-552720

Nieuwsbrief maart 2019

 LITERAIRE GALERIE TV LEUDAL

Op zondag 17-3 om 14 uur zal Els Bruijnen met haar programma: “De literaire galerie” drie nieuwe gasten ontvangen en wel de schrijvers Niek Bremen en Jacques Smeets. De gasten krijgen apart een spreekbeurt om over hun nieuwste verhalen en boeken te vertellen en wat hen bezield in de schilderkunst. Dit laatste laten we over aan Marianne-Bongers Ross die haar beeldende werk zal toelichten dat t/m 28/4 te bezichtigen is.

Aangezien het interview live wordt opgenomen kan er tijdens de opnames niemand meer binnen gelaten worden in de opname ruimte. Zorg dus dat je tijdig arriveert zodat je van een plekje verzekerd bent!  Toegang gratis en toegang expo is wel mogelijk!

 

GLASATELIER

Natuurlijk blijven de werkzaamheden in het glasatelier van Babs Schaper gestadig doorgaan. Dé plek voor glasworkshops, cursussen, brandschilderen, ontwerp en realisatie glas in lood en applicaties. Info: www.atelier27.nl.

10 Lessen glazenieren om dan eindelijk je eigen gemaakte glas-in-lood ontwerp uit te voeren en trots te zijn op het eindresultaat…! Maar voordat het zover is eerst: ontwerp maken, materiaalkennis, snijden, sjablonen, brandschilderen, kitten, solderen, zetten etc. Een scala aan begrippen die gaandeweg de revue passeren en je onder de knie zult krijgen. Instroom altijd mogelijk. Kosten 10 lessen 180,00, incl. glas A3-formaat

Glas workshops voor max. 16 personen waarbij men op een formaat van 30-30 cm een applicatie gaat aanbrengen. Leuk als groepsuitje, duur 2 ½ uur voor  € 35,00 p.p.

“Heerlijke plek om te werken, veel licht en ruimte en aandacht” Karin Strijbos Tungelroy.

 

YOGA HALER : KU-BEZ ATELIER

In de yogastudio in Haler worden al 15 jaar yogalessen gegeven. Hatha yoga op de maandagavond van 19.30-20.45 en op woensdagavond van 19.45-21.00 uur. Enkele plekken vrij. 1-ste Proefles gratis. Kosten per maand € 36,00.

“Heerlijke plek om te werken, veel licht en ruimte en aandacht” Karin Strijbos Tungelroy.

 

Ku-Bez atelier | Lochterstraat 3 | 6012 RD Haler 
Atelier 27 |  Driessensstr 27 | 6015 AD ‘Itter

www.atelier27.nl   info@ku-bez.nl | Telefoonnummer: 0495-552720

Nieuwsbrief februari 2019

 

Na een succesvolle Opening en Nieuwjaarsborrel als inwijding, dit keer weer een boeiende EXPO en anders interessants.

Fotograaf Hans Nohlmanns legt op eigen wijze het stille heengaan van de gemeenschap paters en broeders vast die noodgedwongen uit hun kloostergebouw moesten vertrekken. Deze unieke documentaire is tot stand gekomen tijdens het laatste jaar van hun verblijf. “Fading away”, een beeldend verslag dat trefzeker in zw/wit is vast gelegd. 

Paul van Eijk toont als beeldend kunstenaar zijn bijzondere creaties in glasobjecten. Deze gaan een symbiose aan met ander divers materiaal zoals: steen, hout, keramiek. Op een speelse wijze word je verleid door kleur, transparantie, vorm, textuur. Laat je verwonderen! 
De expo loopt nog tot en met zondag 10-3. 
Openingstijden: woe 10-13, don 13-16, zat + zon 10-16 uur.

 

Zondag 17-2 zal spreekster Annelies Smeets-de Groot haar zicht vertolken over “De Muze en de Meester’. Deze boeiende vertelster verhaalt over de interactie tussen het (naakt)model en de kunstenaar. Zowel in de 1:1 setting als poseren voor de groep. Het ‘model-zitten’ is een vak apart…

Ze gaat daarnaast ook een dialoog aan met het luisterende publiek. Het geheel zal visueel getoont worden in een boeiende collage die tot stand kwam door werken van de portrettekenaars van de “Koppenclub” die gehuisvest zijn in het Atelier 27, waarbij J.P. Joosten gezorgd heeft voor de visuele fotoserie. Tijdstip 15 uur.

GLASATELIER
Natuurlijk blijven de werkzaamheden in het glasatelier van Babs Schaper gestadig doorgaan. Dé plek voor glasworkshops, cursussen, brandschilderen, ontwerp en realisatie glas in lood. Info: www.atelier27.nl.
10 Lessen glazenieren om dan eindelijk je eigen gemaakte glas-in-lood ontwerp uit te voeren en trots te zijn op het eindresultaat…! Maar voordat het zover is eerst: ontwerp maken, materiaalkennis, snijden, sjablonen, brandschilderen, kitten, solderen, zetten etc. Een scala aan begrippen die gaandeweg de revue passeren en je onder de knie zult krijgen. Instroom altijd mogelijk.

“Heerlijke plek om te werken, veel licht en ruimte en aandacht” Karin Strijbos Tungelroy.

 

VOORAANKONDIGING
Op zondag 17-3 zal TvLeudal dat gepresenteerd wordt door Els Bruijnen in haar Literaire Galerie drie nieuwe gasten voorstellen. De schrijvers Niek Bremen en Jacques Smeets en beeldend kunstenaar Marianne Bongers. Van de eerste is net een nieuw boek uitgebracht dat tijdens het gesprek belicht wordt. Jacques Smeets zal vanuit een heel andere hoek en scherpe kijk als voormalig rechercheur, de zaak toelichten. Schilderijen en porselein te bewonderen in de lopende expo, met een korte toelichting door de kunstenaar zelf. Tijdstip 14-16 uur

 

Atelier 27 Ku-Bez atelier | Lochterstraat 3 | 6012 RD Haler 
Atelier 27 |  Driessensstr 27 | 6015 AD ‘Itter

www.atelier27.nl   info@ku-bez.nl | Telefoonnummer: 0495-552720