Over Babs Schaper

Foto van Babs Schaper, bob met pony coupe, brilletje

Mijn studies aan diverse kunstacademies in o.a. Maastricht (propedeuse), Genk (beeldhouwen), Hasselt (tekenen en glas-in-lood) en Tilburg (lerarenopleiding handvaardigheid) waren leerzaam en bleken een blijvend karakter te hebben.

Daarna volgden meer specifiek gerichte stages en cursussen op het gebied van het verwerken van glas in lood en brandschilderen. In mijn atelier werk ik als vrij kunstenaar aan mijn eigen oeuvre. Daarbovenop werk ik ook in opdracht voor particulieren en instellingen.

Met de opleiding als creatief therapeute (Groesbeek) ben ik gestart met het geven van lessen in intuïtief tekenen en schilderen. Op deze manier maak je contact met je binnenwereld en deze vorm te geven middels eigen beeldtaal. Hetgeen je maakt is een uitdrukking van hetgeen binnenin leeft. Door ‘mindful’ contact met je eigen bron, laat je vervolgens je handen ‘spreken’. Deze manier werkt helend en verhelderend omdat je op een gevoelsmatige frequentie afstemt, los van het hoofd(werk).

De opleidingen als yoga en meditatie docente (Sittard en Utrecht) hielpen me de juiste benadering te vinden voor een positieve en evenwichtige levensstijl en werkinstelling. D.m.v. lichaamsgerichte houdingen (asana’s), ademhaling en concentratie leert men wat verstilling is, wat het met je doet en vooral wat je niet behoort te doen/zijn! De afwisseling van inspanning/ontspanning werkt harmoniserend en zorgt derhalve voor meer balans in het leven van alledag.

‘Kunst pursang en Yoga als kunst van leven”.

Met het aanbieden van dag workshops (1:1), zie bezinningsdagen, hoop ik dit nog duidelijker in de praktijk te kunnen brengen.